Flot DM

Mange havde med spænding set frem til denne DM dag. Der var kommet et flot program til dagen og med 4 indledende afdeling af avlsløbet for 3 årige heste- Her var 2 fynske,der kunne blande sige topstriden.

Mange mennesker havde fra start fundet vej til banen, for ingen ville gå glip af et DM løb. DM for amatører startede i 1 løb og Purple Rain med Torben Olsen tog straks spids i en 11-åbning og havde derefter kontrol på løbet, selvom der var flere der forsøgte angreb til sidst. Purple Rain sejrede i 16,9a/2140m. Surprice/Flemming Degn, der det meste af løbet havde ligget i dødens tog andenpladsen i 16,9a/2140m før Ræs It Stensgård/Bjarke Haagensen i 17,0a/2140m.

2.løb her glæde de fynske tilskuer sig til at se White Russian og Ole Bender og denne forsøgte også at få spidsen i starten, men løb ud i galop, men kom dog hurtigt i trav igen. Wishing Boy og Steen Juul havde spidsen og havde kontrol på løbet. I opløbet angreb White Russian men forbi Wishing Boy kom den ikke. Wishing Boy sejrede i 15,7a/2140m og White Russian løb samme tid dog med galop – 15,7ag/2140m. Vi Vil Se Bork/Chr Lindhardt blev nr.3 i 15,9a*2140m.

3 løb 2 afdeling af DM for amatører. Her var der fart på hjemme fra og Rosinante/Bjarke Haagensen fik et skønt løb og kunne før svinget på sidste langside sætte angreb ind og siden dejrede den sikkert i 15,7a/2140m. Sindy Skovsende/Stefan Lind-Holm var nærmest som anden i 16,3a/2140m før Livi Intro Solace/Per Juul i 16,4a/2140m.

4.løb Her kunne fynsk trænede og kørte Victoria Sisa med Rene Kjær sejre med 30m i 16,0a/2140m. Wonderful Ice/John Friis var anden i 17,0a/2140m før U S Sport/Kent Friborg i 17,2a/2140m.

5.løb var 3 afdeling i DM for amatører. Efter et veldisponeret løb kunne Flemming Degn med Classic Toll i opløbet gå frem til en sikker sejr i 17,0a/2140m. Sus Siem/Pernille Rasmussen som havde haft hårde spor undervejs kmpede sig ti andenpladsen i 17,4a/2140m før en godt afsluttende Romario/Erik Grove i 17,7a/2140m.

6.løb gik sikker til Winston Sisa/Jan Dahlgård efter et løb, hvor han selv bestemte hvornår han ville køre, da de værste modstandere havde haft fejl på. Vindertiden 15,7a2140m. Wim Esterel/Jeppe Juel var anden i 15,8ag/2140m før Unik Tamsen i 16,1ag/2140m.

7.løb var Montémesterskab 2014 og her var der mange fejlende heste. Bedst af resten var Thunderbolt/Michelle Mønster, som havde givet sin hest et stille og roligt løb for så i opløbløbet at gå frem til en sikker sejr i 14,0a/2140. Indecrottable/Mariann T Nielsen sikkert sig andenpladsen i 14,5a/2140m før Nero Toft /Sabina Gammelgård i 14,6m/2140a.

8.løb var sidste afdeling i DM for amatører og inden dette var der tegnet et billede af hvem der ville blive danmarksmester. Fleming Degn var førende foran Torben Olsen, men Bjarke Haagensen kunne hvis han var blandt de 4 første vinde titlen igen. I opløbet gik Reggae La Marc/Nicolai Olsen frem og sejrede i 15,5a/2140 kort før Fantast D’estino /Søren Klitgård og Saga L/Bjarke Haagensen, som der genvandt sit danmarksmesterskab.

9.løb gik Viola K/Rene Jonassen kort før Visit My Vinner/Steen Juul begge i 16,5a/2140m. Viola Toft/Christians Lindhardt var nr.3 i 16,6a/2140m.

10.løb Fynskopdrættede Royal Fine med Rikke Munk Sørensen var tilbage på Fyn og den vandt sikker DM monté consolation i 15,3a/2140m. Nanok Djuhm/Nicole Masing var nr.2 i 15,5a/2140m før Remain Garbo/Tineke Borup i15,9ag/2140m. 11.løb var et galopløb som blev vundet af Joe Rich/ Dorte Borup Andersen.

12løb .var endnu et Monté consolation løb og her vandt Rapido/Ellen Piltoft i 15,3a/2140m før Hommage s’couronne/Anne Dorthe Jørgensen i 15,6a/2140m. Mccoy Vk/Louise Maria Andersen var nr.3 i 17,9a/2140m.

En flot dag var slut og omsætningen var 394.000 kr hvoraf der var spillet 202.000 på banen.

Aftenen sluttede med en stor DM fest med ca.150 deltager, hvor de danske mestre blev hyldet.

Rådkvinde Jane Jegind havde om eftermiddagen været tilstede og foretaget overrækkelsen af medaljer til Danmarksmestgerne