Mühlendorf foder på Fyn

Foderbutikken Friisbjerggård har fået forhandling af Mühlendorf foder på Fyn.

LUMBY-TAARUP. Frisbjerggård byder på et kæmpe udvalg af dyrefoder, og især til heste rummer den store gårdbutik stort set alt, hvad hestehjertet kan begære.

 

Nu er Frisbjerggård også blevet hovedforhandler på Fyn af hestefoderet Mühldorfer, og i den forbindelse var ejerne af det danske agentur fornylig på besøg i Lumby-Taarup, hvor butikken ligger. Claus Hein og Hans Pandi har købt den danske leverandør af det gennemtænkte, tyske hestefoder, og med valget af Frisbjerggård som hovedforhandler bydes der nu også på Fyn på muligheden for at give hesten det bedste fra naturen.
– Det er supergode produkter til en fair pris, understreger Claus Hein. – Alle økologiske produkter er gmo-fri og i det hele taget er 90 % af alt foder fra Mühlendorf fri for gmo.
Hos Frisbjerggård ligger størsteparten af produkterne fra Mühlendorf nu på lager, og ellers skaffer Bent Ole Rasmussen hurtigt de ønskede varer hjem.

Mühlendorf skaber produkterne ud fra stort kendskab til hestens behov og den evolution, hesten har været igennem.
– Nutidens hest har over 50 millioner år udviklet sig fra at leve i skoven til at leve på stepperne, hedder det blandt andet i produktkataloget. I løbet af blot et par hundrede år er nutidens hest nu i stedet blevet et dyr, som lever i ”huler”, atlså i stald. Hesten er et af de mest fysiologisk veludviklede dyr, en hest kan tilpasse sig stort set alle klimazoner. Men hestens tarmsystem og indre organer er skabt til, at dyret indtager føde jævnt hele dagen og at hesten bevæger sig meget. Så når en hest står i bås det meste af tiden og bliver fodret tre gange om dagen, bliver den budt på forhold, som dens fysiologi ikke er bygget til.
– Mühldorfers fuldkorns- og müsliprodukter er sammensat, så næringsstofferne bevares, og så næringsværdien fordeler sig over en længere periode. Dermed understøttes hestens behov for føde jævnt hen over døgnet, selv om den kun bliver fodret tre gange om dagen. forklarer Hans Pandi. – Det handler også meget om at holde blodsukkeret så stabilt som muligt hen over døgnet i stedet for at det har meget store udsving.

Claus Hein har besøgt fabrikken i Tyskland. – Her produceres der også müsli til mennesker, men de bedste produkter bliver altså brugt til hestefoderet, fortæller han. – Jeg har smagt på det, det smager fantastisk, men er selvfølgelig for groft til, at vi mennesker kan tygge det. Til gengæld er det perfekt til hestene.
Bent Ole Rasmussen glæder sig over, at han nu også kan tilbyde Mühlendorf til sine mange kunder fra hele Fyn. – Det er så vigtigt med den rigtige sammensætning af kosten til den enkelte hest, siger han. – Ikke to heste har samme behov, og i butikken hjælper vi gerne med at få sammensat den perfekte foderplan til den enkelte hest.
Mühlendorf har iørvigt også foder til hunde og katte, og her i foråret udvides programmet med økologisk foder til svin, høns og gnavere.
  

Kilde. Lokaljournalen nordfyn