Tips m m

Da vi ikke har modtaget tips fra John Køhler efter en ferietur til USA har vi valgft at ligge Fyens Væddeløbsbanes tips og vurderinger op.

Ekspertips til Fyens Væddeløbsbane fredag den 11. marts.
Af Vagn Honum

Løb 1
Der er lagt op til en spændende løbsdag på Åbningsdagen for Fyens Væddeløbsbane med hele 40 heste i årscomeback og overvægt i hjemmebanetrænede heste! Allerede i det indledende opgør starter der spændende heste i den lave klasse. 2 Applejack Mile var hårdt betroet i debuten på sportsdag, men her var What Alluring for god fra tillæg. Nu har den sikkert mere hårdhed, og skal regnes tidligt i dagens opgør. 5 Alfons Åberg bliver måske løbets favorit, men selvom den gik stærkt første gang i Billund, kan det godt blive halvsvært at give tillæg denne gang. Løber den en lignende tid som i sidste uge, kan den dog selvfølgelig vinde igen. Jeg advarer absolut også for 3 Anton Class. Jeg er jo ret sikker på at den havde vundet på Charlottenlund allerede i anden start, hvis ikke den havde galopperet på vej mod fronten ind imod første sving. Den var i prøveløb 13.feb, hvor den havde kræfter i behold over målstregen, idet træneren og kusken bare kørte for at lære hesten noget. Hvis den er pletfri i stilen, virker den kapabel nok til at tale med om sejren. Der er også en meget spændende debutant fra den driftige Per Damberg til start. 1 A Winner er meget stærkt afstammet, idet moderen vandt flere V75-løb, og har avlet Raggamuffin der ligesom moderen har rek.12 og også har vundet i V75-sammenhænge, og farmand From Above behøver ingen nærmere præsentation. Fra spor et og med Steen Juul i vognen skal den alle dage følges tæt inden løbet, og den kan måske debutsejre. Den anden debutant 4 Borntowin har også gode papirer. Efter Avlschampen Ens Snapshot, og montesejrshoppen Happy End(11 montesejre) skal der også være forventninger til den, og Martin Hansen ved god besked om hvad der kræves for at løbe helt frem i debuten.

Løb 2 (V5-1)
Så starter et spændende V5-spil, og det ser på forhånd ud til at være en vanskellig omgang. Der er autosprint i alle løb, og det betyder forhåbentlig nogle spændende dueller både fra start og til slut. Jeg foretrækker 4 Always Sugar som vindertips i V5-1. Han fik brugbart løb i kroppen fra senest, og gik over mål med kræfter i behold bag bl.a Sir Spencer Jolly og Wizard G K. Han får igen et godt løb, og distancen er sikkert kun en fordel. Jeg garderer også med 5 Amanda B P og 6 American Blue. Begge er godt gående og anden senest. Amanda gik udvendigt på Amazing Laser i Århus, og American var fin runner up bag ubesejrede Global Tinghøj i Skive forleden. Jeg tager også to spændende comeback-heste med på bonen. 3 What Alluring har kapacitet der rækker i denne klasse, og det er spændende om den kan fortsætte rækken af fine resultater. Anders Pedersen har nu ansvaret for 8 Time To Say, og han skal så prøve om han kan få den til at vinde løb. Sidst vi så den i DK var på Charlottenlund i november. Her havde den mindre galop på forbi staldene første gang, men gik alligevel ganske okay som toer til Pocus Broline. Hun ligner en med fordel af overpace, og sker det kan den fælde mange til slut.
Chancevurdering:
A: 4,5,6,3,8
B: 9,1,7
C: 10,2

Løb 3 (V5-2)
Også i anden afdeling gør over halvdelen af feltet sæsondebut. Jeg peger på 6 Always Magic N som min vinder. Hoppen gik forrygende i sidste danskerstart, som var tilbage i Store Pris-weekenden. Her trykkede den reelt på Wilma Laser i løbets føring efter en sejlads i tredje spor første sving rundt, og stopuret sagde 12-fart i 700m. Træneren lyder til at være tilfreds inden sæsonstart, og derfor skal den regnes som topchance. Den kan være et godt bud på en blank, hvis man tør! Preben Kjærsgård har sammen med trænerstaben på Fyn været på studietur i U S A, og har han 7 Armani S helt klar første gang, kan den være løbets modbud. Hesten har uomtvisteligt talent de dage den fungerer fuldt ud, og i en sådan forfatning er den farlig at undlade. 2 Allie Be fik fint løb i kroppen sidst i Skive. Her forsøgte den at følge sejrshoppen Aayla T Dream da denne angreb, og den gik i omegnen af 15,5 sidste 1000m i andet og tredje spor. Er den forbedret en smule nu kan den løbe helt op, men den har endnu første sejr tilgode. Herefter er det vel hestene 1 Rooney Caf, 4 Try My Chief eller 8 Mira Hørsta der er de næste, men de får vel lidt svært ved at vinde.
Chancevurdering:
A: 6,7,2
B: 1,4,8
C: 9,3,5

Løb 4 (V5-3)
Jeg tror ganske meget på 4 Vamos Lavec i V5-3. Han så hamrende godt ud sidst i Billund inden pausen, og træneren og kusken kørte hårdt med fra start for at stryge til front. Imidlertid kom der en galop på vejen ”model large”, og alligevel var den ikke stort slået af gode heste som Troja Cæsar og Ovidio Saf der i løbet begge var fejlfrie. Nu går den en klasse ned, og holder den sig i korrekt gangart denne gang kan den måske føre fra start til mål. Jeg har dog stor respekt for heste der kommer med dokumenteret topform. 5 Listas Manboy er en af dem. Han har dog næppe fordel af sprint, men kan komme ind i matchen ved hårdt tempo hele vejen. De sidste to gange 7 Victor Rush har været med på Fyn, har den vundet fine sejre på 15,0 og 15,2 over aktuel distance. Den kan med lidt held tage tredje i træk på banen. Jeg nøjes med de tre krydser, men har man gode råd er stabile 3 Pablo GT eller den gennembehandlede 10 Tonight La Marc chancer på deres starthurtighed og grundkapacitet, og måske kan også 9 Run NKI Aalborg være et pladsemne fra lurespor.
Chancevurdering:
A: 4,5,7
B: 3,10,9
C: 1,8,6,2

Løb 5 (V5-4)
Her ligner 1 Troja Cæsar et godt bud på sejren, men skulle den ikke holde spidsen op fra indersporet, kan det blive en favorit i fare. Lykkedes den til gengæld med at forsvare teten direkte, tror jeg at den tager anden sejr i træk. Den så godt ud senest på Charlottenlund, hvor den bakkede sig fri i sidste sving og afsluttede som lyn og torden. Den var formstærk at se på der, og kan være et blankemne til de frække spillere. Igen er der dog flere hårdere modstandere til hoppen fra spor et! Lokale 6 Ovidio Saf er en i rækken der nu igen køres af John Køhler. Han har et godt tag på den i topform værende hest, og den taler igen med om sejren. Hvis Niels Åge Friborg har 5 Top Fighter på toppen, kan den både åbne ballet fra start og være en særdeles god modstander også specielt på denne korte distance. Får den spids er den meget farlig. 4 Viggen Langborg er også i meget fin form, men den er ikke helt til at stole på. Skulle den have en fejlfri dag kan den lukrere på hårdt tempo hele vejen, og så er den stærk de sidste 150m. Forrige gang 9 Sunny Boy Lavec startede i sprinterløb på hjemmebane vandt den på 13,7 fra spor 10, og leverer den noget lignende skal den jo selvfølgelig regnes tidligt, men heller ikke den er let at vurdere fra gang til gang. Der er kapacitet i flere af de ikke nævnte, og der kan komme en outsider her.
Chancevurdering:
A: 1,6,5,4,9
B: 3,2,7
C: 8,10

Løb 6 (V5-5)
Det tegner også til, at der kan komme en hastig åbning i V5-finalen, og hvem vil så helst køre i spidsen?. En hest som 5 Pilia kan det hele. De dage den skal til spids plejer den at tage denne, og de gange den har vundet på det sidste kommer den bagfra. Viste meget fin form sidst, og kan vinde igen. Både indvendigt og udvendigt for favoritten sidder der startraketter i form af 1 Incanto, 3 Trophygirl, 6 Takeabove og også de to yderste kan virkeligt finde fra start, hvis det er det de skal. Hvor mange har du råd til at tage med. Har du stået blank på 6 Always Magic N i V5-2, 4 Vamos Lavec i V5-3 eller 1 Troja Cæsar i V5-4, har du måske råd til rigtigt mange, men jeg prøver at luske mig igennem sidste afdeling med tre heste. Foruden 5 Pilia bliver det 7 Oristano og 9 Summer Day, og hvorfor så de to krydser? Jeg tror som sagt der bliver tempo på i begyndelsen af løbet, og så kan de to nævnte komme bagfra over de sidste 300m, og måske være med til at give løbet en meget seværdig afslutning, men det kan sagtens anbefales at bruge modellen med en sjov blank først på dagen, og så mange krydser her til slut.
Chancevurdering:
A: 5,7,9
B: 3,2,6,8,10,1,4

Løb 7 (V4-4)
I dagens sidste stregspilsafdeling med V4-finalen mødes fireåringer over fuld distance. De to heste der står bedst inde i løbet er 5 Akva Hellebjerg og 3 Aclassicgrandcru. Jeg tror også de to heste begge får med udfaldet at gøre. 5 Akva Hellebjerg er bare en lækker hoppe som kan vinde hvis den er helt klar.
Mangler den en udblæsning, som træneren ikke har været på banen for at give sine sæsondebutanter, kan den måske slåes. 3 Aclassicgrandcru var sidst ude mod overmagten i form af Another Dream og Høwings Unbeatable, men havde de startet her, havde de også været favoritter. Hesten forsøgte i tredjespor rundt sidste sving, og det tappede den for kræfter, for havde den ventet med angrebet til ind på lige bane, havde den været treer til de to førnævnte. Rene Kjær er hoppet på 7 A Porsche Design, og hun gik også super bag Aayla T Dream sidst den startede i Skive. Lillesøsteren til en af DK’s mest spændende heste i sæsonen Tycoon Conway Hall bliver meget interessant at følge her på hjemmebanen. Det gør selvfølgelig også 6 Amazing Laser, der har indledt fint. Nu går den dog væsentlig op i modstand, men den rækker givet et stykke alligevel. Den sjove kan måske også være 2 Alonso Boy. Han havde sikkert været toer til Wonderboy senest på Charlottenlund, hvis ikke den havde dobbelt galopperet med omgang til mål. Birger Jørgensen vandt med den sidst han kørte!
Chancevurdering:
A: 5,3
B: 7,6,2
C: 1,4

Løb 8
De to sidste løb er forbeholdt først amatørerne og sidenhen amatører og jockeys, uden der dog er nogen i sidstnævnte kategori til start. 19 af 30 heste i de to sidste løb sæsondebuterer, så her kan der måske vindes en ordentlig gevinst i totalisatoren. Jeg prøver med 10 Barbossa som vindertips. Står ganske pænt til her, og hvis den har form kan den løbe helt op, idet den jo ofte har høje tillæg i formløb. Iver Jessen gæster denne dag med et par stykker fra egen stald, og 5 Versace burde være et spilleemne, hvis den dygtige kusk formår at køre den fejlfrit. Løber jo på så pæne tider på Charlottenlund, at den burde klare sig her i provinsen. Vi er spændte på at se 4 Asterix Damhus i nyt regi. Hesten har fart og styrke til at begå sig her, men den er ikke altid koncentreret om opgaven. Er den bedre på det punkt nu, kan den godt indlede for de nye ejere med godt resultat. I fjor kæmpede Niels-Erik Christiansen med Pernille Rasmussen om amatørchampionatet, og det kan også sagtens være, at en hest som 7 Try Lomomba er klar til at være med til at give den tidligere Lunden-jockey en flyvende start på sæson 2016. Masser af outsidere vrimler det med, og jeg ønsker stort held og lykke med at få det sat rigtigt sammen.

Løb 9
Dette formløb er over sprint, og normalt i sprinterløb for denne klasse kigger vi på de forreste. 2 Key Star Ø er bedst i monteløb, men sidst den vandt sulkyløb var i april 2014, og der var det på sprinterdistancen på 17-tid. Den har form, for det viste den sidst mod gode heste i monteløb i Aalborg, så måske kan den rutinerede hest og ditto kusk vinde fra spidsen nu. Det kan være at DK’s mest startende hest kan slå DK’s næstmest startende her! Det er jo 6 Kimber Top der tænkes på. Med 281 starter mod 243 til Key Star Ø, vil vi gerne høre fra nogle der har flere starter på bagen og fortsat starter. Kimber er nylettet til spids, og bør derfor løbe frem, hvis den har form. Lettet til spids er også 5 Monshine Star, og det plejer den også altid bedst at kunne lide, så igen har Niels-Erik Christiansen kort på hånden til topplacering. 1 New Hill står også for tur. Han løber altid konstant, og pludselig er det nok til at komme først. Også her kan mange af de andre blande sig, men jeg tror vinderen starter fra første volte